Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Fitch: Σκοτεινό το μέλλον για τα ακίνητα

Σε νέα ειδική ανάλυση η Fitch Ratings προχωρά σε αλλαγή των παραδοχών τους σχετικά με την εξέταση της πορείας των ακινήτων και των στεγαστικών δανείων ανά την Ευρώπη με βάση τη συχνότητα των κατασχέσεων ακινήτων και των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάκαμψης της συγκερκιμένης αγοράς. Και βέβαια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρότερες οικονομίες βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με αυτές της περιφέρειας, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία για τις οποίες και προχωρά στις πιο συντηρητικές προβλέψεις.

ύμφωνα με την ανάλυση, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία (εξαιρουμένων εξειδικευμένων πιστωτικών ιδρυμάτων) καθώς οι αγορές ακινήτων και στεγαστικών δανείων αποδείχθηκαν περισσότερο ανθεκτικές τα περασμένα δύο χρόνια και αναμένει να παραμείνουν έτσι.

Σε αντίθεση,για την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία,  βλέπει αβέβαιο το μέλλον των  αγορών τους λόγω της εφαρμογής των αυστηρών προγραμμάτων Με τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη και την απότομη άνοδο των προβληματικών στεγαστικών δανείων, αναμένει μάλιστα η Ιρλανδία να σημειώσει μεγάλες επισφάλειες και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς. Η Ιταλία, η Βρετανία και η Ισπανία βρίσκονται στη μέση της κατάταξης της καθώς ειδικότερα στις δύο τελευταίες συνεχίζεται να σημειώνεται πτώση των τιμών από τα υψηλά πληθωριστικά επίπεδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki