Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κινητρα σε όλες τις υποβαθμισμένες περιοχές

Επέκταση των κινήτρων που ανακοινώθηκαν και σε άλλες περιοχές πέραν του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου και του Γερανίου, ζητούν στελέχη της κτηματαγοράς, εκτιμώντας ότι τα φορολογικά μέτρα (ειδικά η μείωση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου μεταβίβασης) πρέπει να ισχύσουν συνολικά για όλο το υποβαθμισμένο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα ζητούν:

1 Φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών. Από τον φόρο εισοδήματος να εκπέσει το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου σε βάθος μιας δεκαετίας. Πλαφόν στο ύψος της δαπάνης και διαμορφώνεται στα 500-600 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ουσιαστικά, με αυτό το μέτρο ο ιδιοκτήτης μπορεί να μειώσει το κόστος ανακατασκευής του ακινήτου του κατά 80%, υπό δύο όμως προϋποθέσεις:

* Οτι θα εμφανίζει αρκετά υψηλό εισόδημα ο αγοραστής του ακινήτου στην εφορία ώστε να έχει νόημα και η επιστροφή του φόρου.

* Οτι θα ιδιοκατοικήσει στο ακίνητο ή σε περίπτωση ενοικίασής του, θα επιλέξει πρόσωπο με τουλάχιστον τριπλάσιο εισόδημα από το ενοίκιο (ο δεύτερος όρος μάλλον μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, καθώς ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής μπορούν να εμφανίσουν όποιο τίμημα θέλουν κατόπιν συμφωνίας).

2 Το δεύτερο πακέτο παροχών αφορά ουσιαστικά τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 3% και όχι 10%, όπως ισχύει σήμερα για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Επίσης, ανακοινώθηκε και μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Βέβαια, η δεύτερη παροχή είναι ουσιαστικά «ανενεργή» για περιπτώσεις υποψήφιων αγοραστών οι οποίοι καλύπτονται από το αφορολόγητο για αγορά κύριας κατοικίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki