Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν αγοράζουν ούτε νοικιάζουν

Δεν αγοράζουν ούτε νοικιάζουν ακόμα και οι οικονομικοί μετανάστες. Αποτέλεσμα του φαινομένου είναι να εγκαταλείπονται εκατοντάδες σπίτια που μισθώνονταν από αλλοδαπούς, ενώ η αγορά ακινήτων έχασε μια πολύ σημαντική πηγή εσόδων καθώς τα τελευταία χρόνια είχε καταγραφεί ένας μεγάλος αριθμός ξένων που αγόρασαν σπίτι στην Ελλάδα.

Μιλώντας πρόσφατα σε ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Ενωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας, Δημήτρης Καψιμάλης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα, κυρίως στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων είναι ξενοίκιαστα καθώς απελευθερώνονται από μετανάστες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Καψιμάλη, οδηγεί στην αναβολή αγοράς σπιτιών και από Ελληνες, οι οποίοι αποκτούσαν ένα ακίνητο με στόχο να το μισθώσουν σε μετανάστες, κάτι που τώρα δεν μπορούν να κάνουν. Η απουσία μεταναστών - αγοραστών αποστερεί από την αγορά και νέες επενδύσεις διότι τα χρήματα από την πώληση παλιών σπιτιών σε ξένους μεταφέρονταν σε αγορές νεόδμητων σπιτιών από Ελληνες. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που πλήττονται από τη «φυγή» των μεταναστών, κατά κύριο λόγο είναι οι μεσαίες και φτωχές συνοικίες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων καθώς και τα νησιά, όπου εκτιμάται ότι έχει φύγει τον τελευταίο καιρό το 30%-40% των μεταναστών που δούλευαν εκεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurobank Property Services στην Καλλιθέα η αγορά παλιών οικονομικών κατοικιών δεν ενισχύεται πλέον από τους οικονομικούς μετανάστες όπως στο παρελθόν. Αντίστοιχη η εικόνα στον Ταύρο όπου δεν υπάρχει ζήτηση από ξένους που κατοικούν σε παλιές εργατικές πολυκατοικίες αλλά και στη Δραπετσώνα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki