Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι θα πρέπει να προσεχετε στο σπίτι

Ενα στα πέντε νοικοκυριά ζεί σε συνθήκες ηχορύπανσης και περιβαλλοντικά προβλημάτων. Απο έρευνα προκύπτει ότι :

-το 22,8% των νοικοκυριών ζεί σε συνθήκες αυξημένου θορύβου που προέρχεται είτε απο την κίνηση στούς δρόμους και την βιομηχανία είτε απο τους γείτονες.

-το 21% των νοικοκυρίών αντιμετωπίζει προβλήματα περιβαντολλογικής υποβάθμισης που προέρχεται είτε απο την βιομηχανία είτε απο την ατμοσφαιρική ρύπανση που οφείλεται στις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το υψηλό ποσοστό των σπιτιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγρασίας στο σπίτι (οροφή, τοίχους και σάπια κουφώματα). Εκτιμάται ότι το 19% των σπιτιών που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό αν και απο τα υψηλότερα στην ΕΕ αποδίδεται και στο γηρασμένο απόθεμα των κτιρίων κατοικιών αλλά και σε κακοτεχνίες στην κατασκευή.

Όσον αφορά στην ποιότητα της διαβίωσης μέσα στο σπίτι η έρευνα έδειξε ότι περίπου το 7% των σπιτιών έχει σκοτεινά δωμάτια και αυτό συνδεεται κυρίως στο υψηλό απόθεμα κατοικιών που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής πληθυσμιακής πυκνότητας. Συγκεκριμένα στα κτίρια αυτά υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός είτε υπογείων είτε "τυφλών" διαμερισμάτων τα οποία δεν εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό φυσικού φωτισμού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki