Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι Ασιάτες αγοράζουν σπίτια στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή που η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ δε φαίνεται να ανακάμπτει, παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των Ασιατών και των Ασιατοαμερικανών που αγοράζουν σπίτια.

Έρευνες δείχνουν ότι μετανάστες από την Ασία, όντας πιο συντηρητικοί και συνετοί στις οικονομικές επιλογές τους, επηρεάστηκαν λιγότερο από το κραχ του ’08. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρέθηκαν με περισσότερο ρευστό στη μετά-’08 εποχή και ξεκίνησαν τις επενδύσεις και στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με την Ένωση Κτηματομεσιτών της Καλιφόρνια, οι αγοραστές με ασιατική καταγωγή – Ινδοί, Ιάπωνες, Κινέζοι, Φιλιππινέζοι- αυξήθηκαν κατά 3,8% μεταξύ 2007 και 2008 και περισσότερο από 4% το 2009.

Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι οι ασιάτες είναι πολύ επιφυλακτικοί επενδυτές και προσπαθούν να αποφεύγουν τα δάνεια. Όταν επενδύουν, επενδύουν σε τομείς που είναι σίγουροι ότι θα έχουν κέρδος. Στοχεύουν περισσότερο σε μέσης αξίας κατοικίας που είναι σίγουροι ότι μπορούν να αποπληρώσουν και δεν θα βρεθούν εκτεθειμένοι. Παράλληλα, κεφάλαια απευθείας από την Ασία «κοιτάζουν» σε μεγαλύτερης αξίας σπίτια.

Τώρα που η μέσα τιμή κατοικίας είναι μειωμένη περισσότερο από 35% σε σχέση με τις τιμές πριν από τη κρίση, οι Ασιάτες της Αμερικής βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση καθώς διαθέτουν ρευστό, ενώ τα κεφάλαια από την οικονομικά ακμάζουσα Ασία κατακλύζουν και την αγορά ακινήτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki