Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μικροτερο σπίτι; Είναι μία λύση

Εχετε τι σκεφτεί τι σημαίνει μικρότερο σπίτι; Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής θα ελεγαν κάποιοι. Μικρότερος προσωπικός χώρος κάποιοι άλλοι. Μήπως σημαίνει και οικονομία αλλά και ευκαιρία για αποταμίευση;Για σκεφτείτο λίγο.

Οι εταιρίες όταν θέλουν να περιορίσουν το κόστος τι κάνουν;απολύουν, περιορίζουν τους χώρους των γραφείων, μετακομίζουν και μειώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Τότε , οι επενδυτές πανηγυρίζουν και οι τιμές των μετοχών τους ανεβαίνουν. Γιατί αυτή η τακτική να μη ισχύει και στα οικογενειακά οικονομικά;

Ας πάμε λοιπόν απο την αρχή . Μικρότερο σπίτι σημαίνει: χαμηλότεροι λογαριασμοί κοινοχρήστων, νερού, ηλεκτρικού κα. Σημαίνει επίσης λιγότερες δαπάνες συντήρησης. Αν τώρα το σπίτι είναι αγορασμένο με δάνειο τότε τα πράγματα αποκτούν εντελώς διαφορετικές διαστάσεις. Το ποσό της μηνιαίας δόσης του δανείου είναι γενικά η μεγαλύτερη ενιαία δαπάνη αφού μπορεί να αντιπροσωπεύει έως το 30 % του εισοδήματος και επομένως μία τέτοια απόφαση -σίγουρα δύσκολη- οδηγεί σε σημαντική μείωση των μηνιαίων δαπανών σας και αύξηση της ρευστότητας και της αποταμίευσης.

Αν συνδυάσετε τη κίνηση αυτή με την ταυτόχρονη πώληση του παλαιού σπιτιού όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κέρδος για την αγορά ενός μικρότερου αλλά μπορεί να έχετε και χρηματα για αποταμίευση. Φυσικά στην διπλή αυτή κίνηση οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Για παραδειγμα μπορεί να κρατήσετε την ρευστότητα και να κάνετε την αγορά με δάνειο ώστε να επωφεληθείτε -αν δικαιούστε-φορολογικές απαλλαγές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki