Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Eurobank: οι επιπτώσεις της κρίσης στα γραφεία

Μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, χαμηλά επίπεδα ζήτησης και περιορισμένος αριθμός πράξεων, κυρίως σε ακίνητα μεταχειρισμένα, μικρότερων επιφανειών και σε περιοχές δευτερεύοντος ενδιαφέροντος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς γραφείων στην Αθήνα για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με έκθεση της Eurobank Property Services. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου αυξάνονται οι κενοί χώροι στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη και οι επιχειρήσεις ψάχνουν νέους χώρους μετεγκατάστασης είτε με μικρότερη επιφάνεια είτε με λιγότερο ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση τα ενοίκια στις κύριες αγορές του κέντρου της Αθήνας κυμαίνονται από €19-€23/τ.μ. με τις υψηλότερες να παρουσιάζονται επί της πλατείας Συντάγματος και επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Στα prime σημεία της Λ. Κηφισίας οι τιμές μίσθωσης διαμορφώνονται σε €17-€19/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και σε €14-€18/τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα με τις υψηλότερες τιμές να βαίνουν αύξουσες όσο κατευθυνόμαστε βόρεια της λεωφόρου προς Κηφισιά. Στα prime σημεία της Λ. Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από €14-€17/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και από €11-€14/τ.μ. για ακίνητα παλαιότητας.
Στις μεγαλύτερες συμφωνίες που έκλεισαν εφέτος περιλαμβάνονται η μίσθωση των γραφείων που στεγάζονταν ο «Ελεύθερος Τύπος» επιφάνειας 5.500τ.μ. στην περιοχή του Αμαρουσίου από την Siemens, η πώληση τμήματος του γραφειακού συγκροτήματος στο κτήμα Θων από την «Μπάμπης Βωβός» στις αρχές Ιουνίου, η μίσθωση του κτιρίου στο τέρμα της Συγγρού από τη Νέα Δημοκρατία, κ.α.
Συνημμένο το πλήρες κείμενο της μελέτης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki