Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση των ΙΧ κτυπά την αγορά καταστημάτων

Νέες πιέσεις θα δεχθεί η αγορά χώρων καταστημάτων στα οποία είναι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων. Η πτώση των πωλήσεων που καταγράφεται εκτιμάται ότι θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου είτε σε συρρίκνωση του δικτύου τους είτε σε αναστολή των εργασιών τους οδηγώντας παραδοσιακούς δρόμους-αγορές σε προβλήματα με τους χώρους καταστημάτων που θα εγκαταλειφθούν.
Ήδη, παραδοσιακές αγορές όπως η Συγγρού και η Τατοιου έχουν υποστεί τις επιπτώσεις από την προηγούμενη κρίση του κλάδου στην διάρκεια του 2008.
Σύμφωνα μετρήσεις περισσότεροι από 50 εμπορικοί χώροι στην Λεωφόρο Συγγρού εγκαταλείφτηκαν από τις επιχειρήσεις που ήταν εγκατεστειμένες σε αυτούς εκτιμάχοντας την διαθεσιμότητα σε επίπεδα άνω του 30% , καθώς η κρίση στην συγκεκριμένη αγορά συνδυάστηκε και με την απάλρυνση εταιριών που δραστηριοποιουνταν στον κλάδο της ενοικίασης .
Αυτή τη φορά , η συρρίκνωση θα επεκταθεί και σε αγορές οι οποίες κατάφεραν να επιβιώσουν πριν από δύο χρόνια, επισήμαιναν χαρακτηριστικά αναλυτές .« Πιο ευάλωτες είναι πλένει οι περιφερειακές αγορές είτε αυτές βρίσκονται σε συνοικίες της πρωτεύουσας και του Πειραιά είτε σε πόλεις της Περιφέρειας», έλεγαν .
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του κλάδου έφερε την αγορά καταστημάτων σε κεντρικούς οδικούς σε μία ισσορππία σε χαμηλότερα επίπεδα η οποία αποτυπώθηκε με μία διόρθωση στο επίπεδο των ενοικίων της τάξης του 30%. Αντίθετα τα νέα δεδομένα που θα αφορούν κυρίως τις περιφερειακές αγορές θα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις σε αυτές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki