Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μειώσεις ενοικίων σε όλη την Ελλάδα

Η οικονομική κρίση πλήττει και τις αγορές των μεγαλων πόλεων της περιφέρειας .Ήδη καταγράφεται πτώση των ενοικίων σε καταστήματα ενώ οι ενοικιαστές έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για "πάγωμα"των αυξήσεων αλλά και για μείωση των μισθωμάτων. Απο την άλλη πλευρά στις περισσότερες νέες μισθώσεις καταστημάτων ο "αέρας" έχει εκλείψει.

Σε πόλεις της Θεσσαλίας για παράδειγμα πολλές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις εχουν αναστείλει την λειτουργία τους ενώ άλλες μεταφέρονται σε περιφερειακές αγορές προκειμένου να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.Παράλληλα τα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων έχουν επανέλθει στα επίπεδα που ίσχυαν πριν μια δεκαετία και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες προκειμένου η ιδιοκτησία τους να αποφέρει σταθερό εισόδημα, έχουν γίνει πιο ελαστικοί στις διαπραγματεύσεις τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι λοιπόν κάποιοι όχι μόνο κρατούν το κόστος των ενοικίων των χώρων τους σταθερό, αλλά είναι διατεθειμένοι να το μειώσουν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ για πρώτη φορά παρατηρείται και το φαινόμενο να μην ζητούν κάποιοι από αυτούς «αέρα".

Ηδη σε Λάρισσα, Βόλο , Ιωάννινινα, Κρήτη , Πάτρα ,Κοζάνη, Γρεβενά, Πτολεμαϊδα. Καβάλα , Δράμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν καλέσει τους ιδοκτήτες να προσχωρήσουν σε μειώσεις των ενοικίων και σε "παγωμα"¨των αυξήσεων δίδοντας με το τρόπο αυτό μία εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki