Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σβήνουν τα φώτα στην αγορά

Η κρίση στο εμπόριο, που επηρεάζει άμεσα τις μισθώσεις, το ύψος των ενοικίων και τη διαθεσιμότητα των εμπορικών χώρων, αντανακλάται στα στοιχεία για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, μαζί με τα αποτελέσματα τριμήνου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα έσοδα της επιχείρησης από τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου εφέτος κατά 2,3 % σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση του  όγκου των πωλήσεων  κατά 4,4% (581 γιγαβατώρες). Η μείωση ήταν 2,6 % στη  βιομηχανική χρήση, 2,4 % στη γεωργική, 2,6 % στην οικιακή και 8 % στην εμπορική.
Τα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ είναι τα ακριβότερα μεταξύ όλων, με άλλα λόγια οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες επιδοτούν έμμεσα τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων καταναλωτών. Αυτό το κομμάτι της αγοράς που εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα έσοδα αποτελεί το «φιλέτο» στο οποίο στρέφονται ήδη οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, αποσπώντας εμπορικούς και μεγάλους οικιακούς πελάτες. Η ΔΕΗ υποστηρίζει σχετικά στη σημερινή ανακοίνωση ότι  «εντείνεται, λόγω της στρέβλωσης της αγοράς η απώλεια μεριδίου αγοράς που αφορά σε επικερδή τιμολόγια».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki