Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοι αγοράζουν σήμερα

Υπάρχουν ακόμα αγοραστές; Η απάντηση είναι ΝΑΙ . Αν και η κρίση έκανε τους περισσότερους να είναι επιφυλακτικοί, προσεκτικοί και αργοί στις αποφάσεις τους , εντούτοις υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων - ιδιώτες και θεσμικοί- που έχουν υψηλή ρευστότητα και είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν αγορές. Ήδη , οι περισσότεροι θεσμικοί  επενδυτές έχουν υψηλή ρευστότητα προκειμένου προφανώς να τα τοποθετήσουν σε αγορές επαγγελματικών -σύμφωνα με τη νομοθεσία -επαγγελματικών ακινήτων. Επικεφαλής εταιρίας ακινήτων εισηγμένης στο ΧΑΑ τόνιζε σε ιδιωτική συζήτηση την πρόθεση για αγορά μικρών καταστημάτων , αξίας περί το 1.000.000 ευρώ καθώς όπως ισχυρίζονταν  τα συγκεκριμένα ακίνητα εμφανίζουν υψηλή εμπορικότητα. Ο ίδιος μάλιστα συνέδεε την αύξηση της προσφοράς με την φορολογική επιβάρυνση η οποία θα είναι αυξημένη και θα καθιστά το κόστος διατήρησης δυσβάστακτο.
Αλλά και στην αγορά κατοικίας οι αγοραστές δεν έχουν εξαφανιστεί. Η μία κατηγορία αφορά σε αυτούς που διαθέτουν ρευστότητα και αναζητούν κατοικία προκειμένου να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες των ιδίων ή συγγενικών τους προσώπων. Πρόκειται για αγοραστικό κοινό με αποταμιεύσεις 200-300.000 ευρώ που κατευθύνονται κυρίως σε καινούργιες κατοικίες.
Το τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν εντονότερη την παρουσία τους οι «οι κυνηγοί κεφαλών». Πρόκειται για «αγνώστου προελεύσεως» ανθρώπους με δική τους ή και πιθανότατα ρευστότητα τρίτων οι οποίοι κτυπάνε περιπτώσεις ακινήτων που πωλούνται όσο - όσο από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου οι τελευταίοι να καλύψουν ανάγκες τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki