Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξενοικιάζουν καταστήματα λογω "γάμου"

Προγράμματα αποχώρησης απο εκατοντάδες καταστήματα καταστρώνουν τα τραπεζικά επιτελεία εξαιτίας των συγχωνεύσεων και της ανακεφαλαιοποίησης. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις ειδικών την επόμενη τριετία θα κλείσει το 30% - 40% των υφιστάμενων καταστημάτων των τραπεζών. Μια πρώτη γεύση του τι έπεται έδωσε το πληροφοριακό δελτίο της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς που υπέβαλε η Εθνική στους μετόχους της Eurobank. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας στον ίδιο δρόμο ή στην ίδια πλατεία υπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις καταστήματα της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha, της Εμπορικής, της Πειραιώς και της ΑΤΕ.

Στην περίπτωση Εθνικής - Eurobank η επικάλυψη δικτύου ανέρχεται στο 80%, ενώ το 40% των πελατών της Eurobank είναι και πελάτες της ΕΤΕ. Η ΕΤΕ θα προχωρήσει στο κλείσιμο του 20% περίπου των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των αντίστοιχων στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, από τα 915 καταστήματα περίπου του νέου υπό διαμόρφωση ομίλου, εκτιμάται, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, πως θα κλείσουν περίπου 180 - 185, ενώ από τα 2.000 συνολικά ΑΤΜs του νέου ομίλου θα αποσυρθεί επίσης περίπου το 20%.

Προς το παρόν, η Alpha και η Πειραιώς δεν ανακοίνωσαν επισήμως σχεδιασμό για μείωση του αριθμού των καταστημάτων στην Ελλάδα, όμως προχώρησαν ήδη από τις αρχές της περσινής χρονιάς σε κλείσιμο κάποιων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μόνο στο α΄ τρίμηνο του 2012 οι δύο όμιλοι έκλεισαν αθροιστικά 94 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki