Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το σχέδιο για τα "τυφλά" οικοπεδα

Με υπουργική απόφαση, θα ανοίξει ώς το τέλος Ιουνίου ο δρόμος για τη δόμηση σε «τυφλά» εντός σχεδίου οικόπεδα, κυρίως σε νησιά και οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, στα οποία έχει «παγώσει» από το 2009 η έκδοση οικοδομικών αδειών μετά από απόφαση του ΣτΕ. Με το άρθρο 35 του πρόσφατου νόμου για τη βιοποικιλότητα παρέχεται η δυνατότητα τακτοποίησης αλλά μόνον σε όσους ιδιοκτήτες έχουν ώς τις 31 Μαρτίου 2011 παραχωρήσει στους δήμους, με συμβολαιογραφική πράξη και δωρεάν, λωρίδα για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου μπροστά στο ακίνητό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει ο δήμος ή και ο ιδιώτης να αποτυπώσουν σ' ένα χάρτη ή μια αεροφωτογραφία το δίκτυο των κοινόχρηστων χώρων γύρω από το ακίνητο.

Η διαδικασία αυτή θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία θα περιγράφονται ο τρόπος σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος, καθώς και οι ειδικές μελέτες που απαιτούνται κατά περίπτωση για τον προσδιορισμό των κοινόχρηστων χώρων. Χιλιάδες ιδιοκτήτες Το σχέδιο της απόφασης εκπονείται από την αρμόδια διεύθυνση πολεοδομικού σχεδιασμού και προβλέπεται να υποβληθεί στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη στα τέλη του μηνός. Θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία και το τελικό κείμενο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να μπορούν στη συνέχεια χιλιάδες ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.

Με το άρθρο 35 του πρόσφατου νόμου για τη βιοποικιλότητα παρέχεται η δυνατότητα τακτοποίησης αλλά μόνον σε όσους ιδιοκτήτες έχουν ώς τις 31 Μαρτίου 2011 παραχωρήσει στους δήμους, με συμβολαιογραφική πράξη και δωρεάν, λωρίδα για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου μπροστά στο ακίνητό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει ο δήμος ή και ο ιδιώτης να αποτυπώσουν σ' ένα χάρτη ή μια αεροφωτογραφία το δίκτυο των κοινόχρηστων χώρων γύρω από το ακίνητο. Η διαδικασία αυτή θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία θα περιγράφονται ο τρόπος σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος, καθώς και οι ειδικές μελέτες που απαιτούνται κατά περίπτωση για τον προσδιορισμό των κοινόχρηστων χώρων.

Το σχέδιο της απόφασης εκπονείται από την αρμόδια διεύθυνση πολεοδομικού σχεδιασμού και προβλέπεται να υποβληθεί στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη στα τέλη του μηνός. Θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία και το τελικό κείμενο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να μπορούν στη συνέχεια χιλιάδες ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki