Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερχονται παρεμβάσες για οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Κινητικότητα στο θέμα των οικοδομικών συνεταιρισμών . Αιτία η ανακίνηση του θέματος από το δήμο Ηρακλείου . Ήδη έχει σταλεί ενημερωτική επιστολή στην αντιπροεδρία της Κυβέρνησης από το δήμο Ηρακλείου και σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών δεν αποκλείεται μία συνολική αντιμετώπιση του θέματος. Σύμφωνα με τηην επιστολή πρόκειται για « ένα θέμα που «καίει» στην κυριολεξία, χιλιάδες πολίτες, δεν έχει οικονομικό κόστος για το Δημόσιο και δρα ανασταλτικά στην αυθαίρετη οικοδομική δραστηριότητα με την οργανωμένη δόμηση ευρείας κλίμακας που υλοποιεί» επισημαίνεται μάλιστα ότι η αιτία των καθυστερήσεων είναι και οι «γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν τους ενδιαφερόμενους »

Το realestatenews.gr παρουσιάζει στοιχεία για την πορεία των οικοδομικών συνεταιρισμών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ όπως αυτά παρουσιάζονται από το δήμο . Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει το σύνολο των οικοδομικών συνεταιρισμών ανα την Ελλάδα

1. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στις Γούβες Ν. Ηρακλείου, 928 στρεμμάτων περίπου. Έχει «κολλήσει» στο Τμήμα Εμπραγμάτων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Δν/σης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, (λόγω διερεύνησης του ιδιοκτησιακού), προκειμένου να προσυπογραφεί η ΜΠΕ. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του Συν/σμού προέρχεται από Μοναστηριακή έκταση (Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Ανώπολης), η οποία στο αρχικό συμβόλαιο πώλησης στους προκατόχους του Συν/σμού, (οικογένεια Κουτεντάκη), είχε επικαλεσθεί χρησικτησία. Η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει υπογραφεί από Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ (κ.Σουφλιά) από Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κ. Αβραμόπουλο) και εκκρεμεί υπογραφή της ΜΠΕ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ΜΠΕ ζητήθηκε προκειμένου να εγκριθούν τα έργα υποδομής που προβλέπονται από την με αρ. 9462/27-2-2004 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ για έγκριση πολεοδομικής Μελέτης της έκτασης (ΦΕΚ 280/Δ/5-3-2004)

2. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ, στο Κακό Όρος Ν. Ηρακλείου (Καρτερός) Εκκρεμεί στη Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, για έλεγχο τίτλων προκειμένου να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97 από την Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ. Τα συμπληρωματικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν κατατέθηκαν τον Ιούνιο του 2010.

3. ΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, στην Ελιά , Ν. Ηρακλείου , έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων Εκκρεμεί στη Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, για αρχικό έλεγχο, προκειμένου μετά να γίνει διαβίβαση των στοιχείων στην Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ίδιου Υπουργείου, για τον έλεγχο τίτλων για να μπορέσει μετά να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.

4. ΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ «ΑΓΓΕΛΟΒΡΑΧΟΣ» στην Aγία Πελαγία με 254 μέλη. Εκκρεμεί για έλεγχο της Μ.Π.Ε, στην ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να γίνει διαβίβαση της ΜΠΕ στους Φορείς για γνωμοδότηση.

5. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ , στο Σίσσι- Μίλατο Ν. Λασηθίου Εκκρεμεί στη Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, για έλεγχο τίτλων προκειμένου να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97, από την Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.

6. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΕΕ-ΤΑΚ (ΠΕ), στα Αγριανά, Δήμου Χερσονήσου, Ν. Ηρακλείου, έκτασης 127 στρεμμάτων με 126 μέλη Εκκρεμεί στη Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, για έλεγχο τίτλων προκειμένου να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97, από την Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.

7. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ, στην περιοχή Σίσυ-Μιλατος Ν. Λασηθίου, έκτασης 300 στρεμμάτων περίπου και 299 μέλη Εκκρεμεί στη Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, για αρχικό έλεγχο, προκειμένου μετά να γίνει διαβίβαση των στοιχείων στην Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ίδιου Υπουργείου, για τον έλεγχο τίτλων, για να μπορέσει μετά να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΑΝΩΠΟΛΗΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ) 80 περίπου στρέμματα Εκκρεμεί στη Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, για έλεγχο τίτλων προκειμένου να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97 από την Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ. Τα συμπληρωματικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν κατατέθηκαν 6-10-2010.

9. ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ, ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο πρέπει να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στη Δν/ση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, για αρχικό έλεγχο, προκειμένου μετά να γίνει διαβίβαση των στοιχείων στην Δν/ση Νομοθετικού Έργου του ίδιου Υπουργείου, για τον έλεγχο τίτλων, για να μπορέσει μετά, να εκδοθεί η βεβαίωση του άρθρου 24 του Ν. 2508/97. Η έκδοση της προαναφερομένης βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να κατατεθεί μετά η ΜΠΕ στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ. Την 19-10-2010 έχουν πάρει την γνωμοδότηση επί της ΠΠΕ από την ΕΥΠΕ.

10. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ο.Υ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ που βρίσκεται στην τοποθεσία Καρτερός του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελιάς του Δήμου Γουβών, έκτασης 330 στρεμμάτων περίπου και 316 μέλη. Ευρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο αναμένεται η επικαιροποίηση της Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας που έχει επανυποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ, Διεύθυνση ΟΚΚ και αρμόδια υπάλληλο την κα. Βαλαδάκη. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο αφού το Σεπτέμβριο του 2009 διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος της αρχικώς εγκεκριμένης, με το αρ. πρωτ. 4331/13-04-2005 έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας του εν λόγω οικοπέδου είχε λήξει.

11. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ « Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ». Ευρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο αναμένεται η χορήγηση Βεβαίωσης του Άρθρου 24. Η σχετική αίτηση χορήγησης βεβαίωσης υποβλήθηκε στις 22.10.2008 και περιελάμβανε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα. Βρίσκονται σε αναμονή υπηρεσιακού εγγράφου αποδοχής των τελευταίων τροποποιήσεων της υδραυλικής μελέτης. Οι τροποποιήσεις έχουν ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και αρμόδια υπάλληλο την κα. Γιαννοπούλου για έλεγχο τίτλων κυριότητας.

12. 3ος ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» που βρίσκεται στην τοποθεσία Μέσα Καρτερός της Νέας Αλικαρνασσού και αγοράστηκε στις 27-12-1991. Ευρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο αναμένεται η έγκριση του Καταστατικού από το Τμήμα Οικοδομικών Συνεταιρισμών ( αρμόδια υπάλληλος κα. Οικονόμου), Τρικάλων 36, με αριθμό 6558/12-02-2008 όπως επίσης και η χορήγηση Βεβαίωσης της παραγρ,6 του άρθρου 24 Ν.2508/97, ώστε να ενταχθούν στη Μελέτη ΠΕΡΠΟ Ηρακλείου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki