Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΝΦΙΑ: Το χάος συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxis, ωστόσο εκατομμύρια πολίτες που τα εκτύπωσαν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Τα νέα εκκαθαριστικά είναι τα τελικά για όλους τους υπόχρεους σε ΕΝΦΙΑ, εκτός από όσους δικαιούνται εκπτώσεις ως πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί ή ανάπηροι. Οι διαφορές για τους υπόχρεους στα νέα εκκαθαριστικά είναι σχεδόν αμελητέες, καθώς ελάχιστοι είδαν πραγματικά μειωμένες τις οφειλές τους προς την Εφορία. Στα ποσά του κύριου φόρου για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων και κυρίως των μικροιδιοκτητών ο ΕΝΦΙΑ παραμένει σχεδόν αμετάβλητος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet, τα εκκαθαριστικά αυτά αφορούν σε:

-περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.,

- εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,

- την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. Που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ωστόσο δεν έχουν περαστεί αλλαγές σε ακίνητα που είναι ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki