Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Με νόμο η παράταση για τα ακίνητα χωρίς ρεύμα

 

 

.

Παράταση έως τις  31 Δεκεμβρίου 2019, της προθεσμίας μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων τους, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η παράταση της ισχύουσας προθεσμίας, που λήγει στις 18/01/2019, κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με χρεώσεις δημοτικών τελών πολίτες, οι οποίοι είτε δεν ενημερώθηκαν εντός της εξάμηνης προθεσμίας για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στον οικείο ΟΤΑ. Για το σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς είχε ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση με την από 3.1.2019 επιστολή του:

 

1.           Να επανεξεταστεί το όλο θέμα και να επανέλθει η προισχύσασα ρύθμιση του άρθρου 5 παρ. 1 του Νόμου  3345/2005, με σαφές το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να απαλλάσσονται από τη χρέωση αυτή ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής της δήλωσης στον οικείο ΟΤΑ,

 

2.           Να δοθεί εξάμηνη παράταση στην προθεσμία δήλωσης η οποία λήγει την Παρασκευή 18.1.2019, μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα ως ανωτέρω, καθόσον ένας τεράστιος αριθμός ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, δεν έχει ενημερωθεί για την υποχρέωση αυτή και κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με χρεώσεις δημοτικών τελών που αδυνατεί να τις καταβάλει!

 

3.          Να προστεθούν στη ρύθμιση αυτή και τα ακίνητα που δεν ρευματοδοτήθηκαν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki