Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΖΩΓΡΑΦΟΥ:Δύο χρόνια στο περίμενε για τη Βίλλα

Καθυστερεί δύο χρόνια απο το ΥΠΕΧΩΔΕ η υλοποίηση της αποφασης του ΣτΕ να κηρυχθεί ο χώρος της βίλλα Ζωγράφου κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.Σύμφωνα με την αριθμ. 963/2007 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η υπόθεση του χαρακτηρισμού του οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ 387, στο οποίο βρίσκεται και η «Βίλλα Ζωγράφου», αναπέμπεται στη Διοίκηση, προκειμένου αυτή να προβεί στη σύνταξη και έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με σκοπό τον χαρακτηρισμό του ανωτέρω οικοδομικού τετραγώνου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου.

Με  αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ζωγράφου έχουν ζητήσει να ακυρωθεί η παράλειψη του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. να προβεί στη σύνταξη και προώθηση Προτάσεως προς έκδοση  Προεδρικού Διατάγματος, με σκοπό τον χαρακτηρισμό του Ο.Τ 387 ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, ο δε Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες προς τούτο  ενέργειες, στον απαιτούμενο γι’ αυτές χρόνο.

Σημειώνεται ότι  για την έφαρμογή της  απόφασης του Σ.τ.Ε. έχουν παρέλθει ήδη δύο έτη, ενώ η παράλειψη της οφειλόμενης  νόμιμης ενέργειας του Δημοσίου προσβάλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για τη διαφύλαξη και προστασία των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους,

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki