Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θα ζεματάει ο ΕΝΦΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν με τα «ραβασάκια» του νέου ΕΝΦΙΑ.

 

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, παρεμβάσεις που έγιναν σε δυο κλιμάκια του βασικού φόρου και το αυξημένο κατά 50.000 ευρώ αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού, οδηγούν σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα μεσαίας και μεγάλης περιουσίας, άνω των 250.000 ευρώ και αφορούν σε περισσότερους από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες προκύπτει ότι:

- Τα ίδια ποσά ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι θα πληρώσουν 6 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων.

- Μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε σχέση πέρυσι υπολογίζεται ότι θα πληρώσουν 2 στους 10 φορολογούμενους. Για τους περισσότερους από αυτούς, περίπου 890.000 η μείωση θα είναι έως 50 ευρώ.

 

Σε προάστια όπου οι τιμές ζώνης κυμαίνονται μεταξύ 1.100 και 2.500 το τ.μ, οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν κατά 300, 500 ακόμα και 600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι αυξήσεις αυτές οδηγούν σε υψηλότερο φόρο που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και τα 1.500 ευρώ γιατί έφτασε στα ύψη ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.

 

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ δεν θα τα λάβουν οι φορολογούμενοι τον Αύγουστο (όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια) αλλά πιθανότατα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το που θα πάρουν το εκκαθαριστικό του φόρου στα χέρια τους θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki