Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

Πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να πιστωθούν οι αποζημιώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέστησαν υποχρεωτικό κούρεμα στα ενοίκια λόγω της πανδημίας.

Αυτό αφορά σε περισσότερους από 400.000 ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και τα ποσά που θα καταβληθούν σε αυτούς αντιστοιχεί στο 50% των εισοδηματικών απωλειών, τις οποίες θα υποστούν τον Νοέμβριο λόγω της αναγκαστικής περικοπής κατά 40% των καταβλητέων ενοικίων χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων πληττόμενων οικονομικά από την πανδημία.

Ωστόσο επισημαίνεται πως για να καταβληθούν σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις που αντιστοιχούν στο 50% των εισοδηματικών απωλειών που θα προκύψουν λόγω περικοπών κατά 40% των ενοικίων του μηνός Νοεμβρίου θα πρέπει να προηγηθούν από την πλευρά της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ οι ακόλουθες ενέργειες:

1.Να νομοθετηθεί η υπουργική εξαγγελία είτε με τροπολογία σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΠΝΠ) στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι νέες ρυθμίσεις του Νοεμβρίου εξαιτίας του κορνοοϊού.

2. Να εκδοθεί υπουργική απόφαση ή απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

3. Να υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες δηλώσεις COVID μέσα σε ειδική προθεσμία που θα ανακοινωθεί από την ΑΑΔΕ .Ταυτόχρονα είναι αυτονόητο ότι οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να δηλώσουν και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα γίνει η κατάθεση του ποσού που αναλογεί στον καθένα.

4. Θα ακολουθήσει έλεγχος και εκκαθάριση των δηλώσεων COVID και στο τέλος η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών . Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει συνεπώς να έχουν υπομονή, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα χάσει τα χρήματα που δικαιούται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki