Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πακέτο πόθεν έσχες και Ε9

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του «πακέτου» φορολογικών ρυθμίσεων που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, και θα συνοδεύεται με τη διόρθωση του τρόπου επιβολής του «πόθεν έσχες» στις μεταβιβάσεις ακινήτων,. Ειδικότερα το φορολογικό «πακέτο» θα περιλαμβάνει:

1. Νέο σύστημα εφαρμογής του «πόθεν έσχες» στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Με τη νέα ρύθμιση θα αποσυνδέεται το τεκμήριο απόκτησης ενός ακινήτου από την αντικειμενική αξία, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερη από την εμπορική αξία του ακινήτου. Ουσιαστικά το «πόθεν έσχες» δεν θα εφαρμόζεται στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, όπως ισχύει σήμερα, αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου.

2. Παράταση για το Ε9. Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν σε υποβολή διορθωτικής δήλωσης Ε9 εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου. Η σχετική εφαρμογή για τις διορθώσεις όμως δεν έχει ακόμα ανοίξει και δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί πριν από τις αρχές Νοεμβρίου. Θα δοθεί παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki