Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ελαφρύνσεις γα τα κενά ακίνητα

Να μειωθεί άμεσα στο μισό ο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων» 2014 για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Υπενθυμίζει δε ότι η Κυβέρνηση και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ, η οποία δεν ζητά φοροαπαλλαγή, όπως άλλες ισχυρές ομάδες, αλλά μειωμένο φόρο που να μπορεί να πληρωθεί. Η πρόταση όμως τελικά δεν υιοθετήθηκε στα πλαίσια του ν. 4242/2013 (ΕΝΦΙΑ), με τη δικαιολογία (ή την πρόφαση) ότι δεν υπήρχε σαφής καταγραφή των κενών ακινήτων, και συνεπώς δεν μπορούσε να εκτιμηθεί η δημοσιονομική συνέπεια της αυτονόητης αυτής ρύθμισης.

Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και περιουσίας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει την πλήρη εικόνα όχι μόνο για τα δηλούμενα εισοδήματα αλλά και για όλα τα κτίσματα που παραμένουν ξενοίκιαστα και αχρησιμοποίητα. Και χαρακτηρίζει την ικανοποίηση του αιτήματος ως μέτρο όχι μόνον κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά και ως μέτρο που θα εξασφαλίσει αυξημένη εισπραξιμότητα στα ποσά που θα βεβαιωθούν σε βάρος των ιδιοκτητών τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki