Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι πονηροί κωδικοί της δήλωσης

Οι νέοι κωδικοί που έχουν προστεθεί στο φετινό ηλεκτρονικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο αν δεν συμπληρωθούν σωστά ή υπάρχουν παραλείψεις, ακόμα και λάθη. Οι μεγάλες παγίδες αφορούν την αναγραφή των τόκων καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, καθώς θα υπάρξει υπέρμετρη φορολόγηση για ανέργους και φορολογουμένους με μηδενικά εισοδήματα, στη δήλωση των στοιχείων για τακτοποιημένους αυθαίρετους χώρους που αυξάνει το τεκμήριο των κατοικιών, τα τεκμήρια διαβίωσης που απειλούν όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και παράλληλα διαμένουν σε μια κατοικία και έχουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού. Επίσης η κατάργηση των περισσότερων εκπτώσεων δαπανών ανεβάζει σημαντικά τον φορολογικό λογαριασμό χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ αποδείξεις θα πρέπει να εμφανίσουν εκτός από τους μισθωτούς - συνταξιούχους, οι αγρότες και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ στη φορολογική κλίμακα.

Κωδικοί 007-008: Επιλέξτε «X» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» και στα δύο τετραγωνίδια εάν ο ίδιος και η σύζυγός σας κατοικείτε μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συνυποβάλετε βεβαίωση του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας ότι είστε γραμμένοι στα οικεία δημοτολόγια και ότι κατοικείτε μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου ή της κοινότητας η οποία βρίσκεται σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους διαμένει λόγω εργασίας σε άλλον τόπο, δικαιούται την απαλλαγή μόνον ο σύζυγος που ο ίδιος και πιθανόν και η οικογένειά του -τέκνα κτλ.-, κατοικούν μόνιμα στο νησί, οπότε επιλέξτε «X» στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο. Για τους κατοίκους των νησιών αυξάνεται από 25.000 ευρώ σε 37.500 ευρώ το κλιμάκιο εισοδήματος στο οποίο επιβάλλεται συντελεστής φόρου εισοδήματος 22% στην κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, προκειμένου για φορολογουμένους που κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Αντίστοιχα μειώνονται κατά 40% οι φορολογικοί συντελεστές, για επιχειρήσεις στα νησιά.

Κωδικοί 029-030. Επιλέξτε «X» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» εάν εσείς ή και η σύζυγός σας έχετε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κτλ.) στο εξωτερικό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki