Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το μεγάλο κολπο με τα αυθαίρετα

Μεγάλο κόλπο με τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα  στον ΕΝΦΙΑ.Πρόκειται για εκατομμύρια τετραγωνικών μέτρων που θα αποτελέσουν φορολογητέα ύλη και θα προστίθενται σταδιακά στο σύστημα φορολόγησης γεμίζοντας τα ταμεία του κράτους και οδηγώντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες τους.

Ενδεικτικό του όγκου των επιφανειών που αναμένεται να προστεθούν, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων έχει καταγράψει πάνω από 41 εκατ. τ.μ. αυθαίρετων κατασκευών, εκ των οποίων μάλιστα το 75% έχει υλοποιηθεί σε εντός σχεδίου περιοχές. Τα σχετικά στοιχεία γνωστοποιήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό. Οπως προκύπτει από τη μελέτη των εν λόγω στοιχείων, στην πλειονότητά τους, οι αυθαίρετες κατασκευές που οδεύουν προς νομιμοποίηση, αφορούν σε προσθήκες και υπερβάσεις που έχουν γίνει σε υφιστάμενα κτίσματα που διαθέτουν οικοδομική άδεια.

Σταδιακά λοιπόν, τα εν λόγω τετραγωνικά μέτρα θα εντάσσονται στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9, παράλληλα με τη διαδικασία νομιμοποίησής τους. Ηδη, για το τρέχον έτος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων κατέθεσαν και τις τελευταίες διορθώσεις στο Ε9, καθώς η σχετική ηλεκτρονική πύλη έκλεισε χθες, 30 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ διευρύνει σημαντικά τον όγκο των ακινήτων προς φορολόγηση, συμπεριλαμβάνοντας πέραν των παραπάνω κατηγοριών ακινήτων, τόσο τα αγροτεμάχια και λοιπά οικόπεδα, όσο και τα εκτός σχεδίου ακίνητα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, η επιφάνεια των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου εκτάσεων που διαθέτουν οι φορολογούμενοι, είναι μεγαλύτερης της προσδοκώμενης, δείγμα του ότι η αρχική εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για βεβαίωση φόρων 3 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ (και εισπρακτικό στόχο της τάξεως των 2,65 δισ. ευρώ), είναι το λιγότερο μετριοπαθής

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki